napelem farm

Állami támogatás földművelőknek napelemparkok létesítéséhez

Háromezer, egyenként 500 kWp teljesítményű napelempark létesítését tervezi a kormány. A naperőművek megépítését mezőgazdasági területeken valósítanák meg az elkövetkező években.

atomerőmű vagy napelem

A kormányzati szándék szerint az ország áram ellátását 50%-ban a paksi atomerőmű, 50%-ban pedig megújuló energiaforrások – elsősorban napelemek – fedeznék. Elsődleges prioritás  az energiaimporttól való függőség minimalizálása. A földtulajdonosokat támogatásokkal ösztönöznék napelemek telepítésére. Hogy pontosan milyen formában fog ez megtörténni, egyelőre még kérdéses, jelenleg a részletek kidolgozása van folyamatban, illetve az Európai Bizottsággal is egyeztetni kell, akik egyébként támogatják ezt a projektet.

 

A fő célcsoport a földtulajdonos-földhasználók, tehát a mezőgazdaságban élők – az érdeklődőknek majd valószínűleg regisztráltatni kell magukat – akik különféle ösztönzőket kapnának – kedvezményes hitel, engedélyhez jutás támogatása, stb.-, hogy saját földjükön napelem parkot hozzanak létre. Azt, hogy pontosan mekkora mértékű támogatást kapnak a gazdák, hogy búza és kukorica helyett napenergiát termeljenek, egyelőre még nem tették közé.

Ha szeretne esetleg részt venni ebben a programban, akkor küldje el nevét, telefonszámát és e-mail címét az info@solarkonstrukt.hu címre és folyamatos tájékoztatást kap kollégánktól a fejleményekről.

További információ kérhető az alábbi elérhetőségeinken:

Solar Konstrukt Kft.

06 20 330 2199

06 30 363 6387

06 30 933 2570

Ajánlott cikkek