Növelje vállalkozása versenyképességét a kiadások csökkentésével

Egy gyártó-termelő vállalkozás jelentős piaci előnyre tehet szert, ha sikerül versenytársaihoz képest jelentősen lefaragni kiadásait, ezáltal megteremtheti a hosszú távú sikeres működés alapjait. A még háztartási méretű kategóriába tartozó maximum 50 kW névleges teljesítményű rendszer - melynek éves termelése körülbelül 60.000-70.000 kWh - alkalmas arra, hogy ipari méretű áramigényt megtermeljen. Napelemes rendszerekkel kiválthatjuk a vállalkozásunk által elfogyasztott áramot, ami adódhat:

  • gyártó-termelő gépek áramigénye,

  • gyárépület vagy üzemcsarnok világítása, fűtése (pl: elektromos ipari sugárzókkal)

  • iroda áramfogyasztása

  • hűtőházak áramigénye

  • mezőgazdasági termelőknél a locsolásnál használt szivattyúk áramigénye

  • stb.

Az üzemcsarnok, irodaépület, hűtőház, raktárépület tetőszerkezete pedig ideális felület lehet a napelem modulok telepítésére.

Ideális megoldás lehet a telephely, parkoló megvilágítására LED-es kandeláber telepítése, melynek áramforrását szigetüzeműre szerelt napelem modul állítja elő. Így megspórolható – főleg nagy távolság esetén – a kábelek lefektetése. A napközben a modul által megtermelt áramot akkumulátorban tároljuk, és ez az energia táplálja a sötétedés után felkapcsolódó LED-es lámpát.

Számos pályázati kiíráson nyerhető támogatás napelemes rendszerek kiépítésére. Ezeket a lehetőségek folyamatosan nyomon követjük, ha időben szeretne értesülni a pályázati kiírásokról, iratkozzon fel hírlevelünkre itt.

Nemcsak a napelemes rendszer megtervezését és kivitelezését, hanem a pályázat megírását és lebonyolítását is elvégezzük.

 

Nap erőmű

Természetesen napelemes rendszert nemcsak azzal a céllal telepíthetünk, hogy a meglévő energiafogyasztásunkat megtermeljük megújuló energiaforrásból.

A megfelelő engedélyek birtokában jóval nagyobb méretű napelem parkokat – erőműveket – hozhatunk létre, ahol az áramot eladási célból termeljük meg, mint minden más erőmű esetén. A megújuló energiaforrással működő erőművek külön szabályozás alá esnek, az általuk megtermelt energia átvételi szabályait, árait a KÁT törvény szabályozza.

Jelenleg a naperőművek által megtermelt áramért nettó 32,18 Ft/kWh-t köteles fizetni az átvevő áramszolgáltató. Egyre nagyobb az érdeklődés – elsősorban a befektetők részéről – az ilyen erőművek létesítése iránt. Még vonzóbbá teszi az elnyerhető pályázati támogatás ezt a befektetési formát. Mind az engedélyezési eljárás megindításában, a pályázatok megírásában és a napelem parkok kivitelezésében is állunk ügyfeleink rendelkezésére.