Napelemes beruházással fejlesztené vállalkozását?

Már tárgyalnak az új GINOP-os támogatásról!

Napelemes rendszer telepítésére vonatkozó pályázati lehetőséggel támogatná a kormány a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat.

Elindult a társadalmi egyeztetés a “Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című pályázati felhívás tervezetéről.

A pályázat 15 milliárd forint keretösszeget biztosítana, a vállalkozások kis kapacitású, saját villamos energia fogyasztását kiváltó napelemes rendszer telepítésére. Az igényelhető támogatás minimum összege várhatóan 1,5 millió forint, maximuma 3 millió forint.

Az új energetikai beruházással, a vállalkozások erősíthetik környezettudatos gazdasági versenyképességüket, és csökkenhetik a rezsiköltségeiket.

Az elnyert támogatásból maximum 15 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése, és a rendszer kiépítéséhez kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése; az épület elektromos rendszeréhez, illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése valósítható meg.

A vállalkozásoknak 12 hónap alatt kell megvalósítaniuk a beruházást.

Ajánlott cikkek