Áramszolgáltatói ügyintézés lépésről lépésre!

Azért nincs még napelemes rendszere, mert tart az ezzel járó áramszolgáltatói ügyintézéstől?

Ne aggódjon mindenben segítünk, rendelje meg napelemes rendszerét most teljes körű ügyintézéssel!

napelem_telepites

Az első és legfontosabb tisztázandó kérdés, hogy a hálózatra visszatápláló háztartási méretű napelemes rendszer (HMKE1) telepítése engedély köteles-e?

Igen, a HMKE létesítése engedélyköteles (de nem termelői engedélyhez kötött) tevékenység minden olyan esetben, amikor a kiserőmű hálózatra csatlakozik, és a hálózattal párhuzamos üzemben működik (ilyenek a hálózatra visszatápláló rendszerek). Abban az esetben, ha a HMKE nem csatlakozik a közcélú hálózatra (szigetüzemű rendszerek), akkor a létesítést csak bejelenteni szükséges

Fontos szabály!

A Villamos Energia Törvény értelmében a HMKE létesítésének előfeltétele, hogy a Rendszerhasználó érvényes villamos energia vásárlási szerződéssel rendelkezzen az igénybejelentés és a megvalósulás pillanatában egyaránt.

Vegyük sorra az áramszolgáltatók ügyintézési folyamatát:

Az engedélyeztetési eljárás a különböző áramszolgáltatóknál némileg eltérő:

Nemzeti Közművek Áramhálózati Kft.

ugyintezes_nkm

  1. Az igénybejelentő nyomtatvány és egyéb szükséges dokumentumok (Tulajdoni lap, Tulajdonosi nyilatkozat, Térképmásolat, Hozzájáruló nyilatkozat) benyújtása az áramszolgáltatónak. Cégünk vállalja az igénybejelentő nyomtatvány kitöltését (ügyféllel történő egyeztetés alapján). Ügyfélnek szükséges beszerezni: Tulajdoni lap; Térképmásolat

  2. Az áramszolgáltató megvizsgálja a csatlakozás feltételeit, és írásos tájékoztatást ad a közcélú hálózatra tápláló napelemes rendszerrel támasztott követelményeiről. Amennyiben az adott teljesítményű napelemes rendszer csatlakozásához hálózatbővítés szükséges, azt a napelemes rendszer kivitelezéséig meg kell valósítani. (A hálózatbővítéssel járó ügyintézést cégünk nem vállalja!)

  3. A HMKE közcélú hálózathoz történő csatlakozás kialakításáról Csatlakozási tervdokumentációt kell készíteni, melynek többet között tartalmaznia kell egy kapcsolási vázlatrajzot és egy helyszínrajzot is. Árajánlataink tartalmazzák a Csatlakozási dokumentáció elkészítésének összegét.

  4. A Csatlakozási tervdokumentáció jóváhagyását követően, az áramszolgáltató megküldi a Hálózati Csatlakozási Szerződést, illetve a Hálózathasználati igénybejelentőt.

  5. A kivitelezői készre jelentő nyilatkozat és Érintésvédelmi jegyzőkönyv elkészítése. Cégünk készíti.

  6. A 4. és 5. pontban felsorolt dokumentumok beérkezése után az áramszolgáltató emberei telefonon veszik fel az Ügyféllel a kapcsolatot a mérőóra csere időpontjával kapcsolatban.

E.ON Energiakereskedelmi Kft.

ELMŰ/ÉMÁSZ Hálózati Kft.

ugyintezes_elmu

 

Kérjen árajánlatot napelemes rendszer teljes körű kivitelezéséhez!

Ajánlott cikkek