Fűtést szeretnék, de nem tudom melyiket válasszam!

Régi gáz kazánja elavult, nem fűt hatékonyan, csak a gázszámlát fizeti? Vagy a fatüzelésnél keres kényelmesebb megoldást? Új házat épít vagy régit újít fel és egy korszerű biztonságos fűtési megoldást keres, esetleg megújuló energiát is bevonna?

Mielőtt kiválasztaná a helyes megoldást mindig sok-sok kérdés merül fel, rengeteget olvas utána a témában, de nagyon sok újfajta megoldás létezik és elvesz a sok információban?

Elkeseredésében inkább bele sem fog a beruházásba? Ne csüggedjen segítünk eligazodni, hogy az Ön számára legjobb megoldást tudja kiválasztani!
Vegyük sorba az eseteket!
  1. Új házat építek. Itt az első kérdés: padlófűtés vagy konvekciós fűtést szeretnék.
  2. Régi házat újítok fel. Milyen mértékű a felújítás? Teljes az átalakítás, utólagos aljzat szigetelés is megtörténik? Ha igen, akkor szóba jöhet a padlófűtés. Ha eleve nincs és nem is lesz a felújítás során szigetelés az aljzatba, akkor a padlófűtést nem javasoljuk. Vagy kisebb mértékű az átalakítás és minimális rombolással szeretnék fűtést megvalósítani.
  3.  Nem építkezek és nem szeretnék nagyobb átalakításba fogni. Esetleg utólag szeretnék csak egy helyiség fűtését megoldani, gyorsan és egyszerűen. Kiegészítő fűtést keresek.
Fűtési megoldások:
1. Fűtési megoldás: Fűtőfilm vagy fűtőkábel.

Milyen esetekben: Új ház építésekor, vagy egy régi ház nagyobb átalakítása során padlófűtés kialakításához.

A korszerű és hatékony fűtési megoldás, ami a legideálisabb komfortérzetet biztosítja a lakásban.

Miért válassza a fűtőfilmet vagy fűtőkábelt?
  • Nincs felesleges fűtőtest a lakásban: célszerű a fűtést ilyenkor a padlózatban elrejteni, így nem kell számolni azzal, hová kerüljenek lakáson belül a fűtőtestek.
  • Gyors, egyszerű telepítés: a padlózat és az elektromos hálózat kialakítását célszerű már az építkezés elején a telepítéshez megfelelően előkészíteni.
  • Energiatakarékos: a felületfűtés működési elve a hősugárzáson alapszik, vagyis a hőt sugárzás formájában adja át a felmelegített felület, ezért elegendő alacsonyabb hőmérsékletre felfűteni a helyiséget, mégis melegebbnek érezzük azt, mint egy hagyományos radiátoros megoldásnál.
  • Egyedi hőmérséklet: minden helyiségben a funkcióknak megfelelő hőmérséklet állítható be digitális termosztát segítségével, pl.: gyermekszobában, fürdőszobában melegebb, míg a hálószobában elegendő alacsonyabb hőmérséklet is.
  • Független a padló burkolat típusától: hideg és meleg burkolat alá egyaránt telepíthető, valamint aljazt betonba és közvetlenül a padló burkolat alá is le lehet tenni.
Termék név:
Fűtőszőnyeg, hideg burkolat alatt
Fűtőfilm, meleg burkolat alatt
2. Fűtési megoldás: Elektromos fűtőpanelek (Infrapanel vagy norvég fűtőpanel).

Milyen esetekben: Új ház építésénél vagy régebbi ház felújításakor, ha a padlófűtés nem jön számításba.

Standard és üveg infrapanel: az alap (standard) változatot mennyezetre szerelve ajánljuk bármilyen helyiség fűtésére, önálló fűtésrendszerként. Az üveg előlappal szerelt típus stílusos megjelenésével észrevétlenül lesz a modern nappali dísze. Az infrafűtés előnyei többek között: a legzordabb időben is komfortos meleget ad, miközben nincs felkavart por a helyiségben, pontosan szabályozható a hőmérséklet, gyorsan és egyszerűen be lehet üzemelni.

Termék név:
Infrapanel az oldal falon

 

– Norvég fűtőpanelek: a konvekciós elven működő norvég fűtőpaneleket a kiváló minőség és a letisztult skandináv design jellemzi. Beépített, digitális termosztát segítségével pontosan beállíthatja a kívánt hőmérsékletet. Nincs benne mozgó alkatrész, ventilátor. Hatékony, hangtalan, egyedi megjelenésű. Nagyon egyszerű felszerelni, és a vezérlése és egyszerű, karbantartást egyáltalán nem igényel.

Termék név:
Glamox fűtőpanel
3. Fűtési megoldás: Elektromos fűtőpanel vagy konvektor kiegészítő fűtésként.

Milyen esetekben: Amennyiben egyáltalán nem szeretné feldúlni otthona nyugalmát, de egy biztonságos, korszerű és kényelmes elektromos fűtési megoldást szeretne, akkor az elektromos fűtőpaneleket ajánljuk!

Az elektromos fűtőpanel választáskor figyelembe kell venni a helyiség funkcióját, valamint, hogy elsődleges vagy másodlagos fűtésként szeretné igénybe venni a fűtő készüléket. Egyes fűtőpanelekhez mobil láb is vásárolható, így bárhova lerakható az adott helyiségnem (csak egy konnektor kell a közelben és már üzemel is).

Terméknév:

Egyedi helyiségek, épületek fűtési megoldásai:

1. Fürdőszoba fűtés

A zuhanyból vagy a kádból kilépve mindig kellemes meleg fogja várni, ha az alábbi termékekből választ elektromos fűtést.
– Tükör infrapanel: felejtse el a bepárásodott fürdőszobai tükröket, a Sundirect tükör infrapanel, fűtés és a tükör funkciót is betölti egyetlen termékben.

Termék név:
Tükrös infrapanel a fürdőszobába

– Törölközőszárítós radiátor: nincs is annál jobb érzés, amikor fürdés után meleg törölközőbe burkolózhat, nem lesz több hideg, nedves törölköző. Emellett a fürdőszoba fűtését is ellátja a radiátor. Itt is választható infrafűtés elvén működő változat, vagy egy speciális folyadékkal töltött törölköző szárító radiátor.

Termék név:
Törölköző szárító a fürdőszobában

– Glamox fűtőpanel: kifejezetten fürdőszobába készült változat a Glamox TPVD, amely a meleg levegőt közvetlenül a légtérbe juttatja, a kecses, áramvonalas, skandináv házkialakításnak köszönhetően. Beépített digitális termosztátja lehetővé teszi, hogy fürdőszobájában mindig kellemes meleg várja.

Termék név:
Glamox fűtőpanel a fürdőszobába
2. Hétvégi házakba, nyaralókba

Az elektromos fűtőpanelek egyik nagy előnye, hogy a vezérléshez használt termosztátok már távolról egy Wifi és mobiltelefon segítségével is működnek. Mielőtt megérkezik a hétvégi házába, beállíthatja a kívánt hőmérsékletet és nem kell többé várni mire felmelegszik a levegő.

– Infrapanel wifi vezérléssel: az infrapanelekhez külön megvásárolható a wifi vezérlésű termosztát, amellyel az egy helyiségben lévő több panel irányítható.

Termék név:
Sundirect wifi termosztát

– Norvég fűtőpanel wifi vezérléssel: az Adax Neo Wifi és Adax Clea típusok beépített wifi-ről vezérelhető termosztáttal rendelkeznek.

Termék név:
Adax Clea, wifi vezérléssel

Mindkét esetben egy applikációt szükséges letölteni telefonjára és bárhonnan irányíthatja hétvégi háza hőmérsékletét.

3.  Terasz fűtés, csarnokok, raktárak fűtése
Hagyományos módszerrel nagyon költséges felfűteni a nagy belmagasságú, szigeteletlen helyiségeket, ilyenkor érdemes a nagy teljesítményű ipari sugárzókat választani, melyek koncentráltabb formában intenzívebb meleget adnak.

Ipari sugárzó csarnokokhoz: nagy teljesítményével raktárakat, csarnokokat fűt fel, és nem a levegőt melegítik fel, hanem az infrasugarak útjába kerülő szilárd testeket, tárgyakat, dolgozókat, és közvetlenül a bekapcsolás után azonnal sugározzák a meleget. Vezérléséhez termosztát szükséges.

Termék név:
Ecosun készülékek egy csarnokban

– Fedett, tágas terek fűtése: a Sundierct SC infrasugárzó olyan nagy méretű helyiségek fűtésére alkalmas, mint fogadócsarnokok, üzletek, szállodák és teraszok. Rövid idő alatt felmelegszik a készülék, ennek köszönhetően erős infrasugárzás jön létre és gyorsabban tudja átmelegíteni a teret. A készüléket úgy fejlesztették ki, hogy nem bocsát ki vörösizzást.

Termék név:
Sundirect SC készülékek

– Külterek, fedetlen teraszok fűtése: a Sundirect OC infrasugárzó koncentráltabb fűtést biztosít. A készülék ultraalacsony fénykibocsátású szénszálas fűtőelemmel van ellátva, amely garantálja a nagyobb energiahatékonyságot. A készülék működése közben hosszúhullámú infravörös sugárzást bocsát ki, ezért nincs izzás és erős parázslás, csak a kellemes meleget érezheti. Távirányítóval vezérlehető, 2 teljesítményfokozattal.

Termék név:
Vörösen izzó Sundirect OC

Ajánlott cikkek