Itt a tavasz, zöldüljön Ön is.

 

Sokunknak a tavasz a nagytakarítással kezdődik, mielőtt élveznénk a kinti meleget. A környezetbarát és fenntartható gondolkodás nem csak a bolygónknak tesz jót, de segít a helytakarékosságban és akár még a pénztárcájának is jót tehet. Kis összefoglalónkban adunk Önnek néhány hasznos tanácsot, amivel hosszú távon nem csak Önnek, de környezetének is jót tesz.

Tavaszi nagytakarítás

Felejtse el a kemikáliákat takarítást! Ha teheti, válasszon vegyszermentes, organikus takarítószereket, vagy pénztárcabarát megoldásként elkészítheti őket akár Ön is otthon.

Ültessen növényeket

Egy kis kert tele növényekkel jó az ökoszisztémának, kivitelezése sem túl drága, és ha saját zöldségeket és gyümölcsöket is termeszt, akkor biztos lehet benne, hogy valóban egészséges, vegyszermentes finomságok kerülnek az asztalára. Emellett az sem elhanyagolható előny, hogy egy szép kertben Ön is szívesebben tölt időt.

Cserélje le régi, elavult világítását.

Régi, elavult villanykörtéit cserélje le új, energiatakarékos égőkre. Ez egy olyan pénztárcabarát megoldás, amivel nem csak a környezetnek tesz jót, hanem csökkentheti is otthona áramhasználatát is.

Telepíttessen napelemes rendszert

Hazánkban évente több, mint 2000 a napsütéses órák száma, ezt pedig érdemes kihasználni, hiszen egy egyszeri befektetéssel hosszú távon sokat tud profitálni. Egy komplett rendszerrel akár végleg búcsút mondhat áramszámlájának, de ha a fűtési rendszerét is elektromos rendszerre cseréli, akkor már a gázszámláknak, vagy a fa hasogatásnak is búcsút mondhat. Nagy előnye ennek a párosításnak, hogy nincs károsanyag kibocsátása. Nem kell a füst- vagy a szénmonoxid mérgezéstől sem tartania, emellett biztos lehet abban, hogy Ön is hozzájárult ahhoz, hogy utódaink egy élhetőbb, tisztább világban élhessenek.

Ajánlott cikkek