Napelemes pályázatok vállalkozások és magánszemélyek számára

Ön is szeretné korszerűsíteni, környezetbarátabbá tenni vállalkozását vagy otthonát? Bejegyzésünkben összeszedtük azokat a pályázati lehetőségeket, melyek segítségével ezt könnyebben megteheti. Jelenleg erre a célra a Széchenyi 2020 keretében több pályázat is elérhető.

1. Nagy céges, KKV szektornak:

A nagyobb cégek, KKV-k számára 3-100 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeg igényelhető melyet többek közt saját napelemes rendszer kivitelezésére fordíthatnak a pályázók, amivel  a villanyszámla és a fűtési költség váltható.  A támogatási intenzitás max 55%, tehát minimum 45% önrész szükséges.  A pályázat beadási határideje 2020.04.30.

2. Céges, KKV szektornak:

A KKV szektorban lévő kisebb cégek számára kiírt pályázattal • 1-3 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amivel a villanyszámla kiváltására alkalmas napelemes rendszer valósítható meg.  Az igényelhető támogatás mértéke 1 kWp teljesítményenként 200.000 Ft, ami a – a választott inverter és napelemmodulok típusától függően- akár a beruházás felének anyagi részét fedezi. A pályázat benyújtására addig van lehetőség, míg a keret el nem fogy.

3. Magánszemélyek részére, lakóingatlanok energetikai korszerűsítésére:

Magánszemélyek számára elérhető támogatás az MFB 0%-os hitelkonstrukciója, mely otthona energetikai korszerűsítésére – így napelem telepítésére és fűtéskorszerűsítésre egyaránt- felhasználható. A hitel felvételéhez mindössze 10% önerőre van szükség, a fennmaradt 90% finanszírozása az Uniós keretből történik. A hitel lejárati ideje akár 20 év is lehet. Ez a havi törlesztés – a futamidő függvényében – akár kevesebb is lehet, mint a villany és fűtés számla eggyüttesen.  A támogatás összege ingatlanonként 500 ezer és 10 millió forint között igényelhető, Pest megyén kívül, amíg a keret tart.

4. Magánszemélyek részére 6,2 millió forint vissza nem térítendő támogatás!

Magánszemélyek a Tanyafejlesztési pályázat keretei közt igényelhetnek 6,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást, melyet a vízellátási és szennyvízkezelési fejlesztések mellett napelemes rendszer kiépítésére is felhasználhatnak. Ebből a keretből napelemes rendszerre maximum 4 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A támogatás mértéke 95%, tehát mindössze 5% önerőre van szükség. Ez azt jelenti, hogy akár 200.000 Ft önerőből valósíthat meg egy 4.000.000 forint értékű napelemes rendszert.

 

 

A támogatás az alábbi tanyás térségek külterületein fekvő tanyák, estében vehető igénybe :

 • Bács-Kiskun megye
 • Békés megye
 • Csongrád megye
 • Hajdú-Bihar megye
 • Jász-Nagykun-Szolnok megye
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes települése, továbbá
 • Pest megye
  o Ceglédi
  o Dabasi
  o Monori (kivéve Gyömrő)
  o Nagykátai
  o Nagykőrösi
  o Ráckevei járásának települései

A pályázatot bárki benyújthatja, aki:

 • életévét betöltötte
 • cselekvőképes
 • a támogatási kérelem benyújtását megelőző év január 1-től életvitelszerűen tanyán, mint lakóhelyén, vagy a lakóhelyével azonos településhez tartozó tanyán, mint tartózkodási helyén él (a lakcímkártya és a személyazonosító igazolvány másolatával kell igazolni, mely a kérelemhez csatolandó),
 • a tanya a körzeti földhivatali nyilvántartás szerint a saját, vagy közeli hozzátartozója tulajdonában van.

Ön is szeretne állami támogatással napelemes rendszert kiviteleztetni? Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Ajánlott cikkek