Fűtés

Hatékony fűtés, kedvező telepítési költséggel

Nem szeretné feltörni a meglévő padlóburkolatot? Olyan fűtési megoldást keres, amely egyszerűen telepíthető vésés és bontás nélkül?
Az elektromos fűtőszőnyeg a legjobb választás.
A szőnyeg szerű padlófűtés egyszerűen elhelyezhető akár már meglévő padlóburkolat felületére. A fűtőszőnyeg nem más, mint egy fűtőkábel, amelyet a telepítés megkönnyítésére egy öntapadós műanyaghálóra fűznek fel. A fűtőszőnyeg a telepítés során a csemperagasztó rétegbe fektethető le, közvetlenül a hidegburkolat alá. A telepítési eljárásnak köszönhetően, a padló gyorsabban melegszik fel, így az időszakosan használt helyiségekben (pl.: fürdőszoba, iroda) is jól alkalmazható.

Mikor érdemes fűtőszőnyeget telepítenie?
nagyobb átalakítás nélkül szeretné fűtését korszerűsíteni
gyorsan telepíthető, tiszta fűtésre van szükség
nem szeretne jelentős összeget elkölteni az új fűtés kialakítására
ha többé nem szeretné, hogy fázzon a lába
ha fontos a helyiségenként eltérő hőmérséklet
ha tartós megoldást keres

Fűtőszőnyeg

A mindössze 4mm vastag fűtőszőnyeg beszerelése gyors és nem igényel különösebb gépészeti kialakítást. Élettartama gyakorlatilag korlátlan, alkalmazható bármilyen felületfűtésként. Vezérlése termosztáttal történik. A fűtőszőnyeget minden esetben valamilyen hidegburkolat alá kell telepíteni. A szőnyeg elsősorban magát az előtte  lévő szilárd burkolatot melegíti fel, és a továbbiakban már ez a szilárd burkolat sugározza szét fokozatosan és egyenletesen a hőt a helyiségben. A fűtőkábel egy egyszerű -ellenálláson alapuló – működési elven üzemel. A fémháló fogja közre a fűtőkábelt, amit bekötnek a ház földelési rendszerébe, így teljes mértékben biztonságos a működése. Termosztáttal vezérelhető.

TELEPÍTÉSI RÉTEGREND

Telepítés közvetlenül hidegburkolat alá

1. Hidegburkolat (8-10 mm) 2. Flexibilis ragasztó (5-6 mm)
3. Fűtőszőnyeg (4 mm). 4. Hőszigetelt aljzatbeton

Ügyfeleink véleménye

Az Ön egyedi igényeinek megfelelő hőfok állítható be mindegyik helyiségben.

Az elektromos padlófűtések esetében mindenképp duplaszenzoros termosztátok használata ajánlott. A termosztát így nem csak a szoba levegőjének, hanem a fűtőfilm felszínének, és ezáltal a padlóburkolat felszínének hőmérsékletét is tudja mérni és szabályozni.
Lehetőség van akár otthonától távol, interneten keresztül – okostelefonos applikációval – beállítani a kívánt hőfokot. A termosztátot be tudja
programozni bizonyos időszakokra is pl.: munka kezdésre fűtse fel a helyiséget, míg a munkaidő végén kapcsoljon ki.

Mekkora fogyasztással tervezhetek?

A fogyasztás két alapvető dologtól függ, egyrészt az épület fizikai jellemzőitől (pl: milyen energetikai besorolású) és a lakók életviteli szokásaitól (mekkora hőfokot tartanak a lakásban, az épp nem használt helyiségek fűtése lentebb van-e állítva, milyen gyakran és mennyi ideig szellőztet, hányan és meddig tartózkodnak napközben odahaza, stb.). Ezek a befolyásoló tényezők sokasága miatt akár viszonylag nagy szórást is mutathat ugyanazon teljesítményű fűtőberendezés fogyasztása.
A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a fűtőszőnyeg, egy átlagos téli napon kb. 4-5 órán keresztül vesz fel áramot, folyamatos 22 °C tartása esetén. Ez egy becsült adat, ami az épületfizikai sajátosságok, a külső hőmérséklet és a felhasználói szokások függvényében változhat! (Egy 10 kW teljesítményű fűtőfilmes rendszernél 4-5 órás működéssel 40-50 kWh-t fogyaszt, ami 1520-1900 Ft költséget jelent).

Felújítás, korszerűsítés esetén csak akkor válasszon fűtőszőnyeget, ha az aljzat megfelelően van hőszigetelve, vagy megoldható az utólagos szigetelése. Szigetelés nélkül nem fog megfelelően működni!

MÉRETEK ÉS ÁRAK

Keresse kollégáinkat

Varga Márk
06 30 625 0753
varga.mark@solarkonstrukt.hu
Horváth Zoltán
06 30 330 2199
horvath.zoltan@solarkonstrukt.hu
Posta István
06 30 933 2570
posta.istvan@solarkonstrukt.hu