fbpx

Fűtés

Hatékony fűtés, kedvező telepítési költséggel

Nem szeretné feltörni a meglévő padlóburkolatot? Olyan fűtési megoldást keres, amely egyszerűen telepíthető vésés és bontás nélkül?
A szőnyeg szerű padlófűtés egyszerűen elhelyezhető akár már meglévő padlóburkolat felületére.  A fűtőszőnyeg a telepítés során a csemperagasztó rétegbe fektethető le, közvetlenül a hidegburkolat alá. A telepítési eljárásnak köszönhetően, a padló gyorsabban melegszik fel.

Mikor érdemes fűtőszőnyeget telepítenie?
nagyobb átalakítás nélkül szeretné fűtését korszerűsíteni
gyorsan telepíthető, tiszta fűtésre van szükség
nem szeretne jelentős összeget elkölteni az új fűtés kialakítására
ha többé nem szeretné, hogy fázzon a lába
ha fontos a helyiségenként eltérő hőmérséklet
ha tartós megoldást keres

Hemstedt

A Hemsedt 1974 óta van jelen a piacon, kis családi vállalkozásként indultak. Azóta hatalmas növekedésnek indultak, mára már több, mint 70 alkalmazottal dolgoznak együtt. A Hemstedt évről évre bebizonyítja, hogy a minőség és az innováció elengedhetetlen alappillérei vállalkozásuknak, ennek köszönhetően számos díj büszke tulajdonosai. Legforradalmibb újításuk a HEM-System, aminek lényege, hogy a fűtőszőnyegek meleg- és hidegvége átmenet nélkül csatlakozik. Ezt más gyártók zsugorcsővel oldják meg.

Termékeink

A Hemsedt referenciái, díjai és persze személyes tapasztalatunk minket is meggyőztek. Jelenleg 3 termékük érhető el kínálatunkban: az Alu-Z, Green Electric Mat és Green Accu Mat fűtőszőnyegek. A Green termékcsalád energiatakarékos megoldást kínálnak otthona fűtésére. A megszokott 1 fűtőkör helyett ezek a termékek 2 fűtőkörrel rendelkeznek: amíg felfűtik otthonát, mind a két kör, a hőmérséklet megtartásához pedig már csak az egyik üzemel, 70W teljesítménnyel. 

Hemstedt Alu-Z

Hemstedt Alu-Z fűtőszőnyeg

Hemstedt GREEN Electric Mat

green electric mat

Hemstedt GREEN Accu Mat

Fűtőszőnyeg

A mindössze néhány mm vastag fűtőszőnyeg beszerelése gyors és nem igényel különösebb gépészeti kialakítást. Élettartama gyakorlatilag korlátlan. Vezérlése termosztáttal történik. A szőnyeg elsősorban magát az előtte  lévő szilárd burkolatot melegíti fel, és a továbbiakban már ez a szilárd burkolat sugározza szét fokozatosan és egyenletesen a hőt a helyiségben. A fűtőkábel egy egyszerű -ellenálláson alapuló – működési elven üzemel. A fémháló fogja közre a fűtőkábelt, amit bekötnek a ház földelési rendszerébe, így teljes mértékben biztonságos a működése.

TELEPÍTÉSI RÉTEGREND

Alu-Z fűtőszőnyeg
Alu-Z fűtőszőnyeg

1. Melegburkolat (pl: laminált padló)
2. Alu-Z fűtőszőnyeg (kb. 3 mm)
3.  XPS szigetelőréteg (5 mm)
4. Hőtükör fólia (0,2 mm)  5. Hőszigetelt aljzatbeton

Hemstedt Green Electric Mat elektromos fűtőszőnyeg telepítési rétegrend
Electric Mat fűtőszőnyeg

1. Hidegburkolat 2. Aljzatkiegyenlítő beton
3. Electric Mat fűtőszőnyeg (kb. 6 mm)
4. Hőszigetelt aljzatbeton

Hemstedt Green Accu Mat  elektromos fűtőszőnyeg telepítési rétegrend
Accu Mat fűtőszőnyeg

1. Padlóburkolat 2. Aljzatbeton (5 cm)
3. Accu-Mat fűtőszőnyeg (8 mm)
4. Hőtükör fólia (0,2 mm)
5. Lépésálló hőszigetelés

Ügyfeleink véleménye

Az Ön egyedi igényeinek megfelelő hőfok állítható be mindegyik helyiségben.

Az elektromos padlófűtések esetében mindenképp duplaszenzoros termosztátok használata ajánlott. A termosztát így nem csak a szoba levegőjének, hanem a fűtőfilm felszínének, és ezáltal a padlóburkolat felszínének hőmérsékletét is tudja mérni és szabályozni.
Lehetőség van akár otthonától távol, interneten keresztül – okostelefonos applikációval – beállítani a kívánt hőfokot. A termosztátot be tudja
programozni bizonyos időszakokra is pl.: munka kezdésre fűtse fel a helyiséget, míg a munkaidő végén kapcsoljon ki.

Mekkora fogyasztással tervezhetek?

A fogyasztás két alapvető dologtól függ, egyrészt az épület fizikai jellemzőitől (pl: milyen energetikai besorolású) és a lakók életviteli szokásaitól (mekkora hőfokot tartanak a lakásban, az épp nem használt helyiségek fűtése lentebb van-e állítva, milyen gyakran és mennyi ideig szellőztet, hányan és meddig tartózkodnak napközben odahaza, stb.). Ezek a befolyásoló tényezők sokasága miatt akár viszonylag nagy szórást is mutathat ugyanazon teljesítményű fűtőberendezés fogyasztása.
A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a fűtőszőnyeg, egy átlagos téli napon kb. 4-5 órán keresztül vesz fel áramot, folyamatos 22 °C tartása esetén. Ez egy becsült adat, ami az épületfizikai sajátosságok, a külső hőmérséklet és a felhasználói szokások függvényében változhat! (Egy 10 kW teljesítményű fűtőfilmes rendszernél 4-5 órás működéssel 40-50 kWh-t fogyaszt, ami 1520-1900 Ft költséget jelent).

Felújítás, korszerűsítés esetén csak akkor válasszon fűtőszőnyeget, ha az aljzat megfelelően van hőszigetelve, vagy megoldható az utólagos szigetelése. Szigetelés nélkül nem fog megfelelően működni!

Keresse kollégáinkat

Varga Márk
06 20 537 9960
Horváth Zoltán
06 20 537 6955
Posta István
06 20 537 8123