fbpx

Fűtés

Szívesen kipróbálná az infrafűtést? Infrasugarakkal fűtené otthonát?

Az infrafűtés korszerű, kényelmes és tiszta fűtési megoldás. A sugárzó meleg még a legzordabb időben is kellemes komfortérzetet és egyenletes meleget biztosít. Az innovatív technológiának köszönhetően a hőmérséklet pontosan szabályozható, valamint működés közben nem kavarja fel a port. Az infrapanelek mennyezetre és falra szerelve gondoskodnak otthona melegéről. Önállóan is képesek kifűteni bármekkora helyiséget, gazdaságos üzemelés mellett.

Mikor érdemes infrapanelre váltania?
családi ház építésekor vagy felújításakor egy teljes értékű fűtési rendszert szeretne kiépíteni
meglévő fűtési rendszeréhez kiegészítő fűtést keres
egy új épületrész fűtésének megoldásához, hogy ne kelljen a régi rendszert megbolygatni
olyan helyiségnél, ahol gyorsan szükség van a melegre pl: fürdőszoba
ha rendkívül költséges a földgáz kiépítése
a hétvégi házába keres fűtési megoldást és távolról szeretné azt vezérelni
az egyedi megjelenésű és modern fűtést kedveli

Sundirect infra fűtőpanelek

A SUNDIRECT infra fűtőkészülékei 8-14 μ tartományba eső infravörös sugárzást bocsátanak ki, mely a Nap által kibocsátott energiával azonos. A levegő felmelegítése helyett (ami a hagyományos fűtési rendszerekre jellemző) az infravörös fűtőkészülékek közvetlenül a tárgyakat melegítik fel, és ily módon teremtenek lakályos, kellemes környezetet. A konvekciós fűtési rendszerek hatásaival ellentétben ilyenkor nem keletkeznek légáramlatok, nem szennyezi por a helyiség légterét, és a páratartalom is változatlan marad. Mindez rövidebb idő alatt és sokkal intenzívebb komfortérzet eredményez.

Ügyfeleink véleménye

Hatékony fűtés szabályozás – energiatakarékos üzemelés

A legújabb, a korábbinál jóval szigorúbb EU energiahatékonysági szabványnak is megfelelő vezérlést fejlesztettek ki a Sundirectnél. Az infrapanelek hátoldalán található csatlakozó dobozba egy vevőegységet építettek be, ehhez tartozik a Smart 1.0 vezeték nélküli, távvezérlős termosztát, amivel beállítható a kívánt hőfok. Egy távirányító több infrapanelt is tud vezérelni egyszerre. A Smart 1.0 Pro már egy tovább fejlesztett változat, ami rá tud csatlakozni otthona Wifi hálózatára és így távolról, okostelefonon keresztül is vezérelheti otthona fűtését.

7 napos program

Ezzel a funkcióval a hét minden egyes napjára egyedi fűtéstervet programozhatunk be. Eltérő hőmérsékletet állíthatunk be az otthon vagy a munkában tölött, és akár az éjszakai időszakra is

Adaptív indítás

Az ilyen funkcióval is rendelkező távvezérlő megtanulja, hogy az infrapaneleknek mennyi időbe telik elérni a beállított hőmérsékletet, így a fűtőkészülék már korábban bekapcsol, hogy mire Ön pl: felkel, a helyiségben a hőmérséklet már elérje a kívánt szintet.

Munkaszüneti üzemmód

Ha elutazik, a távollét időtartamára, az Ön által megadott számú napra, beállítható egy hőmérséklet szint, mit mindenképp tartani kell az adott helyiségben.

Modern design

A távirányító elegáns és modern kialakítású, gyönyörű érintő képernyővel.

Nyitott ablak érzékelés

E funkció révén a távvezérlő érzékeli a hirtelen hőmérsékletcsökkenést, és automatikusan energiatakarékos üzemmódba kapcsolja a fűtőkészüléket. Csak Smart 1.0 Pro esetén elérhető funkció.

Wifi

A wifi-funkció révén egy iOs vagy Android rendszerű készülékről távvezérléssel működtethetők a fűtőkészülékek. Csak Smart 1.0 Pro esetén elérhető funkció.

Mekkora fogyasztással tervezhetek?

Egy nagyon fontos kérdés, hogy mennyit is fog akkor fogyasztani a kiszemelt infrapanel. A fogyasztás két alapvető dologtól függ, egyrészt az épület fizikai jellemzőitől (pl: milyen energetikai besorolású) és a lakók életviteli szokásaitól (mekkora hőfokot tartanak a lakásban, az épp nem használt helyiségek fűtése lentebb van-e állítva, milyen gyakran és mennyi ideig szellőztet, hányan és meddig tartózkodnak napközben odahaza, stb.). Ezek a befolyásoló tényezők sokasága miatt akár viszonylag nagy szórást is mutathat ugyanazon infrapanel fogyasztása. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a fűtőpanelek a megadott méretezéssel, egy átlagos téli napon kb. 6-8 órán keresztül vesznek fel áramot, folyamatos 22 °C tartása esetén. Ez egy becsült adat, ami az épületfizikai sajátosságok, a külső hőmérséklet és a felhasználói szokások függvényében változhat! (Egy 1000 W teljesítményű panel, 6-8 órás működéssel 6-8 kWh-t fogyaszt, ami 228-304 Ft költséget jelent).

Ha meglévő ingatlana „D”-nél rosszabb energetikai besorolású, akkor elsősorban hőszigetelést/nyílászáró cserét javaslunk megvalósítani első körben és utána csak fűtéskorszerűsítést! A magyarországi lakás állomány nagy része sajnos ebbe a kategóriába tartozik. Az utólagos hőszigetelés akár 40%-os megtakarítást is eredményezhet a fűtésszámlában! „F” kategória alatt nem javaslunk elektromos fűtést!

Infrapanel kalkulátor

Számolja ki, hogy mekkora teljesítményű infrapanelre van szüksége az adott helyiség kifűtéséhez. Kérjük vegye figyelembe, hogy ez a néhány adat megadásával csak tájékoztató jellegű értékek kiszámítására van lehetőség, a kapott eredmények nem minősülnek professzionális energetikai számításnak és / vagy ajánlattételnek.

infrapanel kalkulátor
Épület jellege
adja meg a fűtendő terület méreteit:
Alapterület:
2
Belmagasság:
Ajánlott teljesítmény:
Szükséges amper:
A szükséges fűtés teljesítményt kell a különféle panelekből összerakni pl: 1460 W fűtés teljesítményt 1 db 1000W és 1 db 540W vagy 2 db 700 W fűtőpanellel lehet lefedni (inkább ráhagyással számoljon).

Válassza ki a megfelelő terméktípust!

Sundirect PE infrapanel

Alapmodell, elsősorban mennyezet fűtéshez, de lehet falra is szerelni, sőt, kiegészítő lábakkal bárhova felállítható.

Sundirect LM-600 Pro okostükör

Ez a letisztult, fűthető tükör beépített világítással nem csak szép, de okos is: wifis termosztátjának köszönhetően akár telefonjáról is vezérelheti.

Keresse kollégáinkat

Varga Márk
06 20 537 9960
Horváth Zoltán
06 20 537 6955
Posta István
06 20 537 8123