fbpx

Fűtés

Prémium fűtőpanelek a messzi északról!

A norvég fűtőpanelek nem csak a nevükben norvégok, a skandináv ország háztartásainak nagy részében ilyen fűtési megoldásokat alkalmaznak. Önálló fűtésre tervezték őket, de kiegészítő fűtésként is remekül működnek. Bárhol alkalmazhatóak, ahol elektromos áram van. Ajánlottak lakásokba, házakba, nyaralókba, üzlethelyiségekbe. A legtöbb típus fröccsenő víz ellen védett, így fürdőszobák és egyéb vizes helyiségek fűtésére is kiváló megoldást nyújtanak.

Mikor lehet ideális megoldás az Ön számára?
új házat épít, nem akar gázt bevezetni
csak egy külön helyiség felfűtésére keres megoldást
tökéletes választás kiegészítő fűtésre
gyorsan felszerelhető és egyszerűen kezelhető fűtést keres
hétvégi házakba, nyaralókba, hogy mindig kellemes meleg fogadja érkezéskor

A norvég fűtőpanelekről

FŰTÉS ELVE

A fűtőpanel konvekciós elv alapján működik. Alul beáramlik a hűvös levegő, áthalad a fűtőbetéten, ami felmelegíti azt és felfelé áramolva távozik. A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális fémötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik működés közben (nincs kellemetlen, égett por szag). Amint a helyiség hőmérséklete eléri a termosztáttal beállított értéket, a készülék kikapcsol.

VEZÉRLÉS

Minden norvég fűtőpanel processzor-vezérelt termosztáttal van felszerelve, amik 0,5 °C hőmérséklet különbségre reagálnak. Ezáltal a fűtőpanel mindig pontosan a beállított hőmérsékletet garantálja és így hatékonyabb energiafogyasztást tesz lehetővé.

FOGYASZTÁS

Fűtőkészülék kiválasztásakor az egyik nagyon fontos szempont a várható energiafogyasztás mértéke. Nehéz előre fogyasztást kalkulálni hiszen ezt nagyon sok tényező befolyásolja: épület fizikai tulajdonsága, felhasználói szokások, külső hőmérséklet stb.. Általánosságban elmondható az eddigi közel évtizedes fogyasztói visszajelzésekből, hogy kb. a gázfűtéshez képest 20 %-kal magasabb költséggel kell számolni, de a beruházási költségek ismerete mellett ez a többlet eltörpül.

BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGEK

Az üzemeltetési mellett érdemes megvizsgálni a beruházási költségeket is, és ez alapján döntést hozni. Beruházási költség tekintetében ugyanis a norvég panelek verhetetlenek, egy 50nm-es lakás fűtése 250.000 Ft-ból is megvalósítható, míg egy modern gázfűtés kiépítése kb. 1.500.000 Ft-ba kerül. Ha az éves üzemeltetési költség tekintetében 100.000 Ft a különbség a drágább gázfűtés javára, a bekerülési költségen megspórolt összeg ezt különbözetet 12 évig fedezi. Ugyanez egy 100 nm-es ház esetében kb. 8 év árelőnyt jelent!

BEÜZEMELÉS

A fűtőpanel felszerelése és beüzemelése nem igényel Öntől szaktudást. Négy csavarral kell a tartókonzolt a falhoz erősíteni és ráakasztani a fűtőpanelt. A gyárilag szerelt dugvillát be kell dugni a konnektorba és a panel azonnal használatra kész. A fűtőpaneleket függőleges falfelületre, a padlótól 10-20 cm-re kell felszerelni.

GARANCIA

A skandináv termékek híresek kiváló minőségükről, a fűtőpanelek esetében sincs ez másképp. A gyártó 5 év cseregaranciát vállal termékeire. A panelekben nincs mozgó vagy kopó alkatrész, ezért hosszú élettartammal számolhat.

Ügyfeleink véleménye

Mekkora fogyasztással tervezhetek?

Egy nagyon fontos kérdés, hogy mennyit is fog akkor fogyasztani a kiszemelt fűtőpanel. A fogyasztás két alapvető dologtól függ, egyrészt az épület fizikai jellemzőitől (pl: milyen energetikai besorolású) és a lakók életviteli szokásaitól (mekkora hőfokot tartanak a lakásban, az épp nem használt helyiségek fűtése lentebb van-e állítva, milyen gyakran és mennyi ideig szellőztet, hányan és meddig tartózkodnak napközben odahaza, stb.). Ezek a befolyásoló tényezők sokasága miatt akár viszonylag nagy szórást is mutathat ugyanazon fűtőpanel fogyasztása. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a fűtőpanelek a megadott méretezéssel, egy átlagos téli napon kb. 6-8 órán keresztül vesznek fel áramot, folyamatos 22 °C tartása esetén. Ez egy becsült adat, ami az épületfizikai sajátosságok, a külső hőmérséklet és a felhasználói szokások függvényében változhat! (Egy 1000 W teljesítményű panel, 6-8 órás működéssel 6-8 kWh-t fogyaszt, ami 228-304 Ft költséget jelent).

Ha meglévő ingatlana „D”-nél rosszabb energetikai besorolású, akkor elsősorban hőszigetelést/nyílászáró cserét javaslunk megvalósítani első körben és utána csak fűtéskorszerűsítést! A magyarországi lakás állomány nagy része sajnos ebbe a kategóriába tartozik. Az utólagos hőszigetelés akár 40%-os megtakarítást is eredményezhet a fűtésszámlában! „F” kategória alatt nem javaslunk elektromos fűtést!

Fűtőpanel kalkulátor

Számolja ki, hogy mekkora teljesítményű infrapanelre van szüksége az adott helyiség kifűtéséhez. Kérjük vegye figyelembe, hogy ez a néhány adat megadásával csak tájékoztató jellegű értékek kiszámítására van lehetőség, a kapott eredmények nem minősülnek professzionális energetikai számításnak és / vagy ajánlattételnek.

Fűtőpanel kalkulátor
Épület jellege
adja meg a fűtendő terület méreteit:
Alapterület:
2
Belmagasság:
Ajánlott teljesítmény:
Szükséges amper:
A szükséges fűtés teljesítményt kell a különféle panelekből összerakni pl: 1460 W fűtés teljesítményt 1 db 1500W-osfűtőpanellel lehet lefedni (inkább ráhagyással számoljon).

Válassza ki a megfelelő terméktípust!

Adax Neo

Stílusos megjelenés és hatékony fűtés technológia. Normál belmagasságú, szigetelt helyiségekbe.

Adax Neo Wifi

Telefon és internet segítségével bárhonnan beállíthatja a kívánt hőfokot.

Adax Clea

A letisztult, modern üvegfelületnek köszönhetően a fűtőpanel a lakás stílusos kiegészítőjévé is válhat.

Keresse kollégáinkat

Varga Márk
06 20 537 9960
Horváth Zoltán
06 20 537 6955
Posta István
06 20 537 8123