fbpx

Q. Peak Duo-G8 monokristályos, félcellás, PERC napelem

A legújabb csúcskategóriás napelem modul, német mérnökök által kifejlesztett cella-technológiával. A Q. PEAK DUO G-8 napelem modulok a teljesítmény növelésében és megbízhatóságban is az élen járnak. A napelem cellát 12 bus bar osztja fel, így kisebb lett a bus barok közötti távolság, melynek hatására csökken az ellenállási veszteség.
A Hanwha Q.cells új DUO sorozata kombinálja az osztott cellás technológiában élenjáró fejlesztéseket a kerek gyűjtőhuzal (busbar) megoldással. Ez a gyakorlatban a cellán áthaladó áramerősség felére csökkentését és a beeső fény hatékonyabb hasznosítását jelenti.

A DUO nem csak a teljesítményt, hanem a megbízhatóságot is növeli. Az Anti-LID/LeTID megoldások garantálják az alacsony kezdeti degradációt, a felezett cellás dizájn pedig csökkenti a cellában fellépő feszültségeket a valós alkalmazási környezetben, miáltal csökken a mikrorepedések kialakulásának esélye.

Tartósan nagy teljesítmény

Perc technológia

Termék garancia

A legmodernebb szolár modultechnológia

Optimális hozamok bármilyen időjárás esetén

Lineáris garancia

Napelem modul jellemzői

Típus

monokristályos, félcellás, PERC

Termék név

Q.CELLS Q.PEAK DUO-G8 350W

Teljesítmény

350 W

Bruttó listaár

Gyártás

Dél-Korea

Méret

1740×1030×32 mm

Súly

19.9 kg

Termék garancia

12 év

Teljesítmény garancia

25 év

napelemes rendszer  a modullal

1999-ben alapították a Q.cells AG német napelem gyártót, aki rövid időn belül vezető szerepet töltött be a német gyártók között. A kezdetektől fogva rengeteg energiát fordított a cég kutatás fejlesztésre, saját maguk fejlesztették ki a napelem modulokhoz használt cellákat. 2012-2013 környékén több német napelemes cég is nehéz helyzetbe került az egyre erősödő ázsiai konkurenciától. Több nagy nevű gyártóhoz hasonlóan, a Q.cells-t is felvásárolta egy tőkeerős ázsiai versenytárs. A dél-koreai Hanwha cégcsoport a kutatás-fejlesztést meghagyta a német cégnél, az összeszerelés már Malajziában történik. A Hanwha vállalat tőke erejének és a német mérnökök szaktudásának egyesítésével egy prémium kategóriás napelem jött létre. Kifejlesztették a Q.antum nevezetű cellát, ami messze megelőzi technológia értelemben a piacon kapható versenytársakat. 2018-ben megjelentek a már PERC technológiával készült Q.cells napelemek. A Hanwha Q.cells 2017-ben a világ 3. legnagyobb napelem gyártója pozíciót sikerült elérnie.

– a legfejlettebb PERC cella technológia
– minimum 5-7% többlettermelés éves szinten a sztandard napelem modulokhoz képest
– innovatív, német mérnökök álta kifejlesztett Q.antum cellák
– Hot-Spot védelem: hot spot (melegedési pont) alakulhat ki a napelem egyes részein, ami a cellák károsodásához vezethetnek.
– Anti PID technológia: feszültség különbség (PID) jöhet létre a cella és a napelem keret között, ami szivárgó áramot hozhat létre. Ez nagyban csökkentheti a napelem teljesítményét.
– Traceable Quality Tra.Q ™: minden cella egyedi azonosítóval rendelkezik, így nyomon követhető a teljes gyártási folyamat során
– 12 év gyártói termék garancia
– hosszú távú, megbízható üzemelés

MI IS AZ A PERC TECHNOLÓGIA?

A napelem modulokat alkotó cellák legújabb gyártási technológiája, ami fokozatosan kiszorítja az eddig használt cella-gyártási eljárásokat. A PERC (Passivated Emitter Rear Cell) technológia a napelem cellák hátoldali gyártási eljárását változtatta meg, hogy minél hatékonyabban hasznosítsa a cella felületére érkező fényt. Emellett az alacsony szögben érkező, hosszú hullámú fénysugarak abszorpcióját is nagy mértékben javítja, így a reggeli, alkonyat előtti és felhős időszakokban is jobban termelnek, mint hagyományos társaik.

További információk a PERC technológiáról