fbpx

Tiszta napelem, hatékony energia termelés

A napelemek napfényből termelnek áramot, ezért nagyon fontos, hogy a fény zavartalanul jusson el a szilícium cellákhoz. A napelemes rendszerek teljesítménycsökkenésének leggyakoribb forrása a lerakodott szennyeződések.

A napelem modul felülete úgy van kialakítva, hogy egy minimális öntisztuló funkciót valósít meg, melynek segítségével a ráeső csapadék lemossa a rárakódott porréteget. Ez az öntisztuló funkció, azonban nem elég hatékony makacsabb szennyeződések (pl.: madárürülék) vagy enyhébb napelem dőlés szög esetében ( 25º alatt).
Az ilyen esetekben indokolt lehet a napelem modulok eseti vagy rendszeres tisztítása.

Mikor érdemes a napelem modulok tisztítását kérni?
erős a légszennyezettség (pl.: nagy forgalom, kertvárosi övezet, ahol rendszeresen fával tüzelnek)
hosszabb csapadékmentes időszak esetén
napelemek dőlés szöge 25° alatti
makacsabb szennyeződések a napelem modulon (por, madár ürülék)
JÓ TUDNI!

Egy, a Bisol napelemgyártó cég által készített kimutatás szerint a megtisztított modulok egy év elteltével átlagosan 5%-kal nagyobb hatékonysággal üzemelnek.

Forrás: R&D test: Effects of cleaning on PV module performance

Napelemek takarításához, a tisztítás technika területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező, kiváló minőségű Karcher márka, speciálisan a napelemek tisztításához fejlesztett termékeit választottuk.

A napelem modulok takarítása, a Karcher iSolar 800 vízmeghajtású, két ellentétesen forgó kefefejjel történik. A kefe tisztító sörtéi nejlonból készültek, és garantálják a napelemek felületének karcolásmentes tisztítását. A kefefej közvetlenül csatlakozik a teleszkópos szárhoz, az ebben található magasnyomású tömlő biztosítja a tisztításhoz szükséges vízmennyiséget. A megfelelő víznyomást a Karcher nagynyomású mosója adja.

A napelemek takarítása során szintén a Karcher termékcsalád, külön erre a célra kifejlesztett tisztítószerét alkalmazzuk. A Karcher RM 99 egy nagy hatékonyságú, anyagkímélő és biológiailag lebomló tisztítószer a napelem modulok csíkmentes ragyogásához. Könnyen felveszi a harcot akár a makacsabb szennyeződésekkel szemben is, valamint megakadályozza a vízkőfoltok kialakulását.

Napelem tisztítás előtt-után

Napelem tisztítás csomag

  • A Kärcher iSolar 800 típusú gép és az RM99 Pressure Pro napelem tisztítószer segítségével karc-, és csíkmentesen megtisztítjuk a napelem modulok felületét.
  • Fotóval dokumentáljuk az előtte-utáni állapotokat.

FONTOS!

A tisztítás előtt érdemes megvizsgálni nem áll-e fent áramütés veszélye az esetlegesen sérült vezetékek vagy megrepedt védőüvegek miatt.

JAVASLAT:

A napelem tisztítás csomagot javasoljuk napelem karbantartás alapcsomagunkkal együtt igénybe venni.

TAKARÍTÁS CSOMAG

További információt kérek:

06 62 202 651

info@solarkonstrukt.hu

üzenetet küldök