Infra fűtőfilm

Alkalmazási területek

A fűtőfilm felület fűtésként működtethető: padló-, mennyezet-, és falfűtésként. Nagy fűtőfelület és viszonylag alacsony hőmérséklet (max. 50°C) jellemzi a felületfűtési rendszereket.  A felület fűtés működési elve a hősugárzáson alapszik, vagyis a hőt sugárzás formájában adja át a felmelegített felület. Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint amikor télen a napsugarak által felmelegített fal mellé állunk a hidegben: a falról visszaverődő hő jól érzékelhető, hőérzetünk máris javul. A gyakorlatban tehát a felületfűtés a hőérzetet „csapja be”, ezért van az, hogy elegendő alacsonyabb hőmérsékletre fűteni az adott helyiséget, mint pl. egy radiátoros megoldásnál.

Padlófűtés

A legnépszerűbb és legelterjedtebb felületfűtési mód.  A padlófűtéssel ellátott helyiségben a meleg a 21-29 °C körüli padlóról sugárzik felfelé, kellemes és egyenletes hőmérsékletet biztosítva az adott helyiségben.

Telepítés közvetlenül meleg burkolat alá

Telepítés aljzat betonba

Fal-, és mennyezetfűtés

A fűtőfilm telepíthető falra, illetve mennyezetre is. Mindkét esetben gipszkarton szerkezetben kerül elhelyezésre. Mennyezet esetében ez egy gipszkarton álmennyezetet jelent. Előnye a padlófűtéshez képest, hogy a gipszkarton mennyezet hőmérsékletét 29°C-nál magasabbra is engedhetem (padló esetében ez már nagyban csökkentené a komfort érzetet), ezáltal gyorsabb és rugalmasabb fűtés alakítható ki. Viszont nem alulról, hanem „felülről” érzem a meleget. Fal fűtés esetében kérdéses, hogy van-e elegendő felület a fűtéshez. Itt figyelembe kell venni a nagyobb bútorok, szekrények elhelyezését, amik eltakarhatják a fűtőfelületet, rontva annak hatásfokát. Illetve későbbiekben polc, kép felrakása nagyobb elővigyázatosságot követelhet meg. Éppen ezért a falfűtést jellemzően csak kiegészítő fűtésként használjuk.

Telepítés gipszkarton álmennyezetbe

Telepítés közvetlenül hidegburkolat alá - Fűtőszőnyeg

Mivel közvetlenül hidegburkolat alá nem telepíthető fűtőfilm, az ilyen telepítésekhez fejlesztették ki a fűtőszőnyegeket. Ez nem infrafűtés, egy fűtőszál van elhelyezve egy öntapadó „szőnyegen”, ami nagyban megkönnyíti a telepítését. Termosztáttal vezérelhető.

Szeretnék ajánlatot kérni komplett kivitelezésre:
helyszíni felmérés, ajánlatadás, tervezés,
szerelés, karbantartás

Szerelő,
kivitelező vagyok,
viszonteladói árak érdekelnek

Interneten rendelnék,
irány a Webáruház

Személyesen érdeklődnék,
megtekinteném és kipróbálnám
a termékeket